Agenda

Masterclass de vioara Razvan Stoica– Bucuresti 2016 –

 

Editia a III-a: “Tinerilor muzicieni romani”

 

Editia a III-a a Masterclassul-ui Razvan Stoica se adreseaza indeosebi tinerilor muzicieni romani, oferindu-le acestora posibilitatea de a studia tehnici de instrument si interpretare muzicala sub indrumarea unui violonist de talie internationala, Razvan Stoica.

 

Razvan Stoica, absolvent al Liceului George Enescu din Bucuresti si mai apoi al Royal Conservatory din Amsterdam se bucura de o cariera de succes in strainatate, unde a avut privilegiul de a concerta pe cele mai importante scene ale lumii: “Royal Concertgebouw”, Paris “Théâtre des Champs Élysées”, Brescia Teatro San Barnaba, Genova Teatro Carlo Felice , Palacio de Festivales, Santander.

Premiile obtinute ii confirma talentul, si il claseaza ca fiind unul dintre cei mai importanti violonisti ai vremii sale: Premiul New Talent Europe (Bratislava) cu titlul de “Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani”, Concursul Perosi (Tortona), Competitiile olimpice pentru vioara (Romania), Concursul pentru duete de la Bolzano (Italia), Premiul I “Strad Prize”, in Salzburg, (Austria), care ii aduce lui Razvan vioara Antonius Stradivarius, datand din anul 1729, dupa o competitie cu 170 de concurenti.

 

Programul Masterclass-ului din acest an este conceput dupa repere ale scolilor internationale de muzica si isi propune sa vina in completarea experientei teoretice a tinerilor muzicieni romani, oferind perspective diferite si generoase de abordare a instrumentului.

 

Locatia aleasa pentru desfasurarea evenimentului este Sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, pozitionat strategic central, un loc foarte adecvat manifestarilor culturale.

 

Masterclass-ul doreste sa ofere tinerilor muzicieni ocazia întâlnirii cu profesori de exceptie care sa contribuie la dezvoltarea artistica si personala si care sa creeze oportunitati profesionale în viitor.

 

Perioada masterclass-ului: 5 – 8 MAI 2016

Cursurile se vor realiza intr-un program concentrat de 4 zile, iar Concertul de Gala va avea loc la sediul ICR in data de 8 MAI Ora 16:00.

 

Înscriere

Perioada de înscrieri: 1 martie – 1 mai 2016

 

Deoarece numarul de participanti este limitat vom face o selectie pe baza C.V.-ului dumneavoastra.

Documente necesare pentru inscriere:
Copie pasaport sau carte de identitate si CV trimise la adresa de email : stradmontana@gmail.com

Detalii suplimentare: 0743 677 543